Mrt

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem sonrası tüm ülkemizde öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik psikososyal destek çalışmalarına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan Deprem Sonrası Psikososyal Destek Eylem Planı kapsamında merkezimiz Rehber Öğretmeni Hakan YILMAZ tarafından Bergama,Dikili ve Kınık ilçelerindeki rehber öğretmeni bulunmayan okulların idareci ve sınıf rehber öğretmenlerine çevrimiçi bilgilendirme toplantısı yapıldı. İki oturum şeklinde gerçektirilen toplantıya yaklaşık 55 okul katılım sağladı.

Rehber öğretmeni bulunan okullarımızla ise yüz yüze öğretmen oturumları gerçekleştirildi.

Afet ve acil durumlarda özel gereksinimli bireylere ve normal gelişim gösteren çocuklara nasıl davranmamız gerektiği, deprem kavramının açıklanması ve yetişkinler olarak neler yapmamız gerektiği konularında Özel Eğitim Hizmetleri ve Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri olarak hazırlamış olduğumuz içerikler yayındadır. Aşağıdaki linklere tıklayarak içeriklere ulaşabilirsiniz.

Merkezimizde rehber öğretmen olarak görev yapmakta olan Asuman AKTAŞ ve Gökben KOÇ, Yusuf Kemalettin Perin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görev yapan Yeliz İŞCAN, Akif Ersezgin Anadolu Lisesi'nde görev yapan Mehmet Osman ÇETİNER'i deprem bölgesindeki afetzede vatandaşlarımıza psikososyal destek hizmetlerinde yardımcı olmak üzere Malatya'ya uğurladık.