Bergama Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Bölümü olarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından İzmir Kız Lisesinde  gerçekleştirilen Uygulamalı Davranış Analizi(UDA) seminerine katıldık.

Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü olarak Çanakkale 18 Mart Üniversitesinden Dr. Sinan KALKAN hocamızla Problem Davranışların Önlenmesi konusunda çevrimiçi seminer gerçekleştirilmiştir.

Özel Eğitim Hizmetleri bölümü olarak Kınık ilçemizde görev yapmakta olan özel eğitim öğretmenlerimizle davranış ve UDA, hedef davranış, pekiştirme ve davranış değiştirme konulunda alan bilgimizi paylaşmak adına bir araya geldik.

Okul ziyaretleri kapsamında, hizmet verdiğimiz Bergama, Dikili ve Kınık ilçelerinde bünyesinde özel eğitim sınıfı bulunan okullarımıza ziyaret gerçekleştirdik. Özel eğitim ve rehberlik öğretmenlerimiz ve idarecilerimizle görüşerek alanda yapılabilecek destek çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunduk.

Hizmet bölgemizdeki okullarımızda online seminer programımız kapsamında 7-8-9 Eylül 2022 tarihlerinde dikkat eksikliği ve hiperaktivite, otizm spektrum bozukluğu, görme ve işitme yetersizlikleri, bedensel yetersizlikler ve zihinsel yetersizlik konularında sunum gerçekleştirilmiştir.