İZMİR / BERGAMA - Bergama Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Kınık'ta Kariyer Rüzgarı

Kınık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehit Hakan Sağınç Anadolu Lisesi işbirliğinde gerçekleştirilen Kariyer Günleri'nin son etabı 16 ve 18 Nisan 2024 tarihlerinde geniş bir öğrenci katılımıyla tamamlandı. 16 Nisan'daki kariyer söyleşisinin ilk oturumunda İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Gastronomi Bölümünden Prof. Dr. Merve YILMAZER, aynı üniversitenin Turizm Rehberliği Bölümünden Prof. Dr. Zafer ÖTER, Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği Bölümünden Dr. Emre ATABERK, Bergama YKP MTAL Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümünden Öğretmen Erkan GİTMEZ,  Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü 2. sınıf öğrencisi Esra SARIKAYA öğrencilere mesleklerinin dünü, bugünü ve geleceği hakkında bilgiler verdiler.

16 Nisan tarihli kariyer söyleşilerinin ikinci oturumunda Bergama 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Ahmet SERTÇELİK, Bergama Cezaevi Savcısı Abdullah CURA, Adli Zabıt Katibi Damla KOÇ ve İnfaz Koruma Memuru Tamer YILMAZ öğrencilerle kendi kariyer yolculuklarından kesitler sunarken, hukuk/adalet sistemi ve meslekleri hakkında geniş kapsamlı bilgiler verdiler.

18 Nisan'da gerçekleştirilen kariyer günlerinde ise Ege Üniversitesi Bergama MYO Muhasebe ve Finansman Bölümü Öğretim Üyesi Mutlu EGE, Dokuz Eylül Üniversitesi Bergama MYO İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Anıl ÖZIRMAK, yine aynı yüksekokulun Alternatif Enerji Kaynakları Bölümü Öğretim Üyesi Ali Kemal EYÜBOĞLU Bergama'daki yüksekokullarımız, meslekleri ve istihdam olanakları hakkında öğrencilerimizi aydınlattılar.

Başta konuşmacılarımız olmak üzere paydaş kurumlarımıza destek ve işbirlikleri için teşekkür ederiz.

19-04-202419-04-202419-04-202419-04-202419-04-202419-04-2024

Yayın: 19.04.2024 - Güncelleme: 19.04.2024 09:56 - Görüntülenme: 11